Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár 21. 4. 2009

26. 4. 2009
Členové zásahové jednotky SDH Týnec u Horažďovic, která je zařazena do JPO V, obdrželi v úterý 21. 4. 2009 v 17.36 hodin, volání z Informačního systému HZS Plzeňského kraje (KOPIS). Bylo oznámeno, že hoří zemědělský objekt v Týnci. Navíc byla, pro svolání členů SDH, spuštěna poplachová siréna umístěná na hasičské zbrojnici. K místu požáru jsme vyjeli s naší skříňovou avií, za kterou byla připojena přípřež v podobě PPS 12. V tu dobu již na místo přijela směna profíků ze stanice HZS v Horažďovicích. Hořelo v podstřešním prostoru bývalé bramborárny. Ohněm byl zachvácen dřevěný komín pro odvětrání prostoru a část krovu. Jelikož byl prostor špatně přístupný, došlo k částečnému rozebrání střechy, aby mohl být proveden zásah. Ten byl proveden pomocí  vysokotlakého proudu vody. Jeden takto přivedený proud stačil k tomu, aby byl oheň spolehlivě uhašen. Na místě zasahovala ještě jednotka SDH Horažďovice a SDH Malý Bor.
Naši členové se podíleli na rozebrání střešního pláště a také na vyklízení sena, které se nacházelo na půdě objektu. Velitel zásahu na jeho konci předal místo požáru k hlídání veliteli našeho sboru. To jsme zabezpečili a druhý den bylo na HZS PK nahlášeno ukončení této činnosti. Příčina požáru je ve vyšetřování, ale zřejmě se bude jednat o nedbalost při zacházení s otevřeným ohněm. 

Z techniky byla na místě: HZS Horažďovice - CAS 32 T 815, SDH Horažďovice - CAS 32 T 148, SDH Malý Bor - CAS 32 T 148 a DA 12 AVIE, SDH Týnec - Avia A31N skříňová + PPS 12.

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za poskytnutí fotografií děkuji V. Šlechtovi st.

 

 
 

 


Portrét