Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní vyřazovací kolo žen Velké Hydčice 2008

26. 6. 2008
Pod blankytně modrou oblohou se 7. 6. 2008 ve Velkých Hydčicích uskutečnila Okresní vyřazovací soutěž žen. Konala se na fotbalovém hřišti Tatranu Velké Hydčice pod záštitou SDH Velké Hydčice. Na krásně upraveném travnatém terénu, v příjemném prostředí místního areálu, se sešlo celkem 34 družstev žen. Ve starší věkové kategorii soutěžilo 10 družstev žen a v mladší věkové kategorii jich soutěžilo 24. Účast byla tedy velmi pěkná a daly se očekávat hodnotné sportovní výkony. Naše družstvo žen, které soutěží v mladší věkové kategorii, patřilo k favoritkám této soutěže. Jak se ale později ukázalo, tak papírové předpoklady nemusí vždy platit. Ale postupně.
 
Bohužel, jak jsem již s nadsázkou uvedl ve svém příspěvku z okrsku konaného na Malém Boru, tak je v letošní sezóně u našeho ženského družstva problém sejít se a utvořit soutěžní team. Je to dáno především tím, že některé naše stálice jsou na mateřské dovolené, jiné mají brigády i o sobotách, některé se navrátily do mateřských oddílů. Právě to zamezilo startu našich holek na okrskové soutěži a s problémy se daly dohromady i na tenhle vyřazovák. Bohužel se nepodařilo ani uskutečnit dostatečný počet tréninků, což byl jeden z faktorů neúspěchu. Družstvo sice tvořily především osvědčené a soutěžemi ošlehané závodnice, ale některé vynucené změny jednotlivých postů si částečně vybraly svou daň. Jako cíl této soutěže jsem viděl spíše postup do okresního kola, tedy umístění do šestého místa. I když ambice musely být vyšší, a to především s ohledem na léta minulá, kdy se holky pravidelně umisťovaly na stupních vítězů. Na start se postavily jako desáté.
 
Výkony ostatních týmů jsem sledoval jen okrajově, proto se k nim nebudu dlouze vyjadřovat. Vyzdvihnout určitě musím výkon Štěpánovických holek na štafetě, kterou opravdu zaběhly famózně, a byla radost se na ně koukat. Dobře zaběhly i útok a až na prostřik levého proudu byly bez chyby. Zaslouženě tak skončily na prvním místě. Gratulaci si určitě také zaslouží holky z Píchu, které ve své kategorii těžko hledají konkurenci, díky svým stabilním výkonům. Roli favoritek potvrdily i na této soutěži a zaslouženě vyhrály. A to si dovolily ještě poměrně slušný prostřik na proudech. Naše holky začaly soutěž štafetou, která se jim ne zcela vyvedla a znamenala čas 87,53 s, druhá byla časově ještě horší. Dle čistě mého názoru štafety nebyly dobře poskládané, ale je věcí holek jak si to rozhodly. Celkově byla štafeta hodnocena na 12. místě a v útoku bylo co napravovat. Bohužel ani útok se holkám příliš nevydařil a nepotvrdily roli suverének v této disciplíně z loňské sezóny, kdy se staly vítězkami Pošumavské hasičské ligy v požárním útoku. Útok holky rozběhly velice slušně a do vody šly kolem 15 s, bohužel problém nastal s útočným vedením, kde se nakupila řada drobných chyb, které zhatily možnost na dobrý čas útoku. Začalo to přišlápnutím béčka k rozdělovači, kdy se musela trojanda pro koncovku vracet a tím už byla celkem nestíhačka pro připojení proudů. Koncovka upadla i levé proudařce, která se tímto také zdržela. I přesto, že strojnice počkala s vodou, nepodařilo se včas zapojit koncovky na rozdělovač a i přes dobrý nástřik byl konečný čas útoku 47,98 s. Celkově to v součtu se štafetou dalo čas 135,51 s a celkově první nepostupové sedmé místo.
 
I přes tuto nepovedenou soutěž věřím, že holky zvednou hlavu a ukážou nám na vybraných soutěžích Pošumavské ligy, že bojovat a podávat dobré výkony nezapomněly. Tahle soutěž nám tedy snad jen potvrdila pořekadlo, že každý pátek není svátek.
 
Hodnocení soutěže
 
Soutěž byla uspořádána v pěkném sportovním areálu, s výborně upraveným trávníkem. Pivo bylo, klobásy byly, vočouchy byly, co víc si přát. Rozhodčí rozhodovali v rámci pravidel a nevznikly tedy žádné dohady, jako tomu bylo v minulosti.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét