Jdi na obsah Jdi na menu
 


PHL Luby 2008

26. 7. 2008

 

Další kolo PHL, již páté v pořadí, se konalo 26.7.2008 v Lubech. Počasí nás opět nezklamalo a jak zde bývá zvykem, v polovině soutěže začalo pršet. Soutěž se koná v pěkném areálu domácího fotbalového klubu a na vynikajícím trávníku se dají zaběhnout velmi kvalitní časy. Pod oběma základnama byly koberce, což je také výborná věc. Jako nedostatek bych viděl, že nebyly připraveny dřevěné hadicové základny, ale místo základen, bylo pouze vyznačeno igelitovou páskou. Hlavně pro proudaře to není moc příjemná záležitost. Soutěže se zúčastnil zatím největší počet závodních družstev a to 9 ženských a 17 mužských.
Do Lub jsme přijeli jak s ženským družstvem, tak i mužským. Očekávání jsme měli poměrně optimistická, jelikož muži dokázali již na pěti po sobě jdoucích soutěžích zvítězit a ženy vyhrály minulý týden před domácím publikem. Holky nakonec očekávání naplnili, chlapi nikoliv.
První na řadu přišlo naše něžnější pohlaví. Holky se nedokázaly vyvarovat jedné chyby, kdy pravá proudařka zapíchla savec o zem a následně ho položila obráceně strojnici. Ta však zachovala chladnou hlavu a v přijatelné časové ztrátě savce spojila. I díky tomu, že se proudařkám povedl kvalitní nástřik, byl konečný čas útoku 36,55 s a to znamenalo celkové druhé místo. Nejrychlejší ženský útok předvedly holky ze Žihobec a zaslouženě tak vyhrály. Je však nutné podotknout, že nejlépe rozeběhly útok Štěpanovické holky, ale díky prostřiku na levém proudu přišly o vítězství. Pak už na řadu přišla mužská část soutěžících. My jsme samozřejmě chtěli navázat na naše předchozí výkony. Bohužel sláva předchází pád a to se potvrdilo. Byla to souhra několika faktorů, které vedly k našemu krachu. Já, jako levý proudař, jsem se zdržel při zasouvání proudnice za opasek a to zapříčinilo další navazující. Od základny jsme vybíhali společně s pravým proudařem a nutně jsme se tak museli zkřížit. Což mělo za následek, že jsme na rozdělovač dotáhli „hafo“ hadic plus dvě koncovky a nebylo možné, aby se to povedlo všechno včas zapojit. To se také potvrdilo. Následně ještě u céčkového spoje na levém proudu odešlo těsnění a ze spoje lila voda. A aby se to dovršilo, dostali jsme 10 trestných sekund za nenasazení koše. Takže „fuckt“ povedenej závod. Jak se to má běhat nám posléze předvedli Petrovičtí, kteří dali čas 24,20 s, což je fantazie. Je vidět, že jsou opravdu v laufu a jen málokdo jim stačí. Holky měly běžet ještě druhé kolo, ale závod byl však na nějaký čas přerušen kvůli dešti a jedna z našich závodnic by nestihla nástup do práce. Proto jsme se rozhodli k dřívějšímu odjezdu. Holky to došli bez problémů vyřídit k rozhodcovskému stolku, kde nám bylo ještě poděkováno za účast. Což nás velmi potěšilo a myslím si, že je to výborný přístup k závodním družstvům. Příští týden se již těšíme do Lažan, kde si snad i chlapi spraví chuť.
 
HODNOCENÍ SOUTĚŽE
 
Běhá se v krásném areálu, na ještě lepším trávníku. Bohužel nebyly dřevěné hadicové základny. Občerstvení? Bylo toho hodně, ale celkově nic moc. Bramboráky byly předpřipravený, určitě je to rychlejší, ale ne tak dobrý, jako čerstvě usmažený. Klobásy, nebo co to bylo, byly bez chuti s nějakejma bílejma kouskama čehosi v sobě. Pivo standard. Ale dobré bylo, že byl velký výběr nanuků a dalších laskomin. Rozhodčí byli v pohodě.

 

Výsledky a foto ze soutěže

 

Náhledy fotografií ze složky PHL Luby 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

výbuch v Lubech

(ksmrha, 27. 7. 2008 14:16)

ahoj,

tak včera jsme to nějak nezvládli. Jenom na ty holky je spolehnutí

 

 


Portrét