Jdi na obsah Jdi na menu
 


PHL Malá Víska 2008

15. 9. 2008

 

Po naší delší pauze na závodech PHL, jsme se 13.9. vydali do Malé Vísky na její další pokračování. Jedním z důvodů bylo i vrácení putovního poháru pro muže, který jsme rok opatrovali. Počasí nevěstilo nic dobrého, ale nakonec alespoň chvilkami svítilo sluníčko a nepršelo, což bylo hlavní.
Samotný příjezd do místa konání nasvědčoval tomu, že se sjela velká konkurence. Nebylo pomalu kam zaparkovat. A zdání tentokrát neklamalo, protože 13 družstev žen a 19 mužů vypovídá o prestiži této soutěže. Navíc si svůj závod běželi ještě děti, ale ten nezasahoval do průběhu PHL. Na soutěž jsme se těšili, protože se nám zde většinou daří a to jak holkám, tak klukům. Pořadí startu do soutěže se losovalo. Holky losly 5 a my 11, což docela šlo. Ani jednomu z našich družstev již nešlo o body do ligy, protože jsme už neměli šanci ohrozit medailová umístění. Soutěž jsme si přijeli užít a ukázat, že ještě nepatříme do starého železa, že se s námi musí stále počítat. Holkám se první kolo vydařilo a časem 34,16 s obsadily druhé místo za Štěpánovskýma holkama (34,04 s). Třetí byly holky z Čachrova s časem 37,75 s. Pro naše holčiny to znamenalo postup do finále a boj o Pouťový pohár. My jsme se v prvním kole nevyvarovali jedné chybičky, kdy rozdělovač přišlápl hadici pravému proudaři a ten se musel vracet pro koncovku. V součtu, ještě s mírným prostřikem na pravém proudu, se to rovnalo času 33,00 s. Byli jsme z toho trochu chcíplí, protože jsme měli našlápnuto na pěkný čas. S finálovou účastí jsme s tímto časem ani nepočítali. První kolo vyhrál s kvalitním časem 25,45 s Dehtín, druhé byly Slavošovice (28,63 s) a třetí Nýrsko 2 (29,02 s). Nakonec nám náš čas, s odřenýma ušima, na finále stačil a my jsme se mohli těšit na reparát. Holkám se ve finále nedařilo a s časem 38,25 s obsadily 3. místo. Trochu se zdržela doprava vody, kvůli chybě na rozdělovači. My jsme si, ale přeci jenom reputaci trochu napravili a díky bezchybnému výkonu jsme zaběhli čas 25,61 s. Ten nám stačil na celkové vítězství a navrácení putovního poháru k nám, do Tejnice, kde se mu docela líbí a je u nás již potřetí. Ještě bych chtěl poblahopřát k vítězství v PHL 2008 Žihobeckým děvčatům a Petrovickým chlapům. Mrzí nás jen, že se nezadařilo Pačívským holkám a nedostaly se na bednu. No a samozřejmě je třeba vyzdvihnout finálový útok Štěpánovických holek, kdy pravá proudařka měla brutální nástřik ve 27,50 s, což je naprosto fantastický čas. A je jen otázkou času, kdy některé z ženských družstev zastaví časomíru pod 30 s hranicí.
 
HODNOCENÍ SOUTĚŽE
 
Soutěž byla povedená s velkou účastí soutěžních družstev. Pro mě teda až moc dlouhá, ale to je asi tím, že jsem zrovna dost chvátal. Občerstvení tentokrát vynechám, bo jsem měl jenom pivko a to mně chutná skoro vždy. Rozhodčí byli taktéž v pohodě. Pro nás to bylo příjemné zakončení naší úspěšné sezóny.

 

Výsledky a fotogalerie

 

Náhledy fotografií ze složky PHL Malá Víska 2008

 

 


Portrét