Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velkohydčický savec 2008

10. 8. 2008
Dopolední počasí v sobotu 9.8.2008 nenasvědčovalo tomu, že bychom jeli někam na soutěž. Vydatně pršelo a byla docela kosa. Nakonec se ale obloha začala k polednímu vyčasovat a my jsme vyrazili do Velkých Hydčic na IV. ročník soutěže Velkohydčický savec. Této soutěže se účastníme pravidelně od jejího založení. Je to dáno i tím, že s místním sborem máme, již řadu let, velice dobré vztahy. A navíc k nám jezdí s nově zrekonstruovanou cisternou zásobovat kádě vodou na PHL.Takže alespoň tímhle málem se jim snažíme oplatit jejich výpomoc.
Tahle soutěž není úplně tou klasickou, jak ji známe např. z PHL. Je složena ze tří disciplín. Netradiční štafeta 4x80 m, požární útok, pivní štafeta. Štafeta 4x80 m obsahuje osm charakterově rozličných úseků, jak je vidět na videu. Požární útok se běžel tak, jak jej známe z jiných soutěží na okrese Klatovy. Terče byly pouze s plechovkami. Oproti minulým letům to byla změna, protože to se nářadí na útok vynášelo na trať přímo z aut, popřípadě  přívěsných vozíků. No a poslední disciplínou byla pivní štafeta. Každé družstvo vybralo čtyři nejzdatnější „píče“ a ti do sebe museli v co nejkratším čase naklopit „exáče“ piva 0,5 l. První a druhou disciplínu se nám podařilo s velkým náskokem vyhrát a vytvořit si dostatečný náskok na pivní štafetu. Tu jsme v minulých ročnících vždy prohráli a to jsme předpokládali i letos. Ale kupodivu, čím míň pijeme po soutěžích, tím lepší jsme schopni podávat výkony při takovýhle srandamačích: Kluci se pití zhostili s vervou, asi měli žízeň bo co, a vybojovali druhé místo za Hejenskejma. Těm už na začátku byla vyplacena opičí daň v podobě mísy banánů, takže to bylo obráceně než uvádí historie. V konečném součtu jsme tedy zaslouženě vyhráli a můžeme se těšit na příští ročník. Navíc jsme ještě zhlédli hašení automobilu místní jednotkou a zajímavý útok místního ženského IZS, při kterém bylo hašeno Ministerstvo hasiček. Nejzajímavější na tomto útoku však byly úbory, ve kterých holky běžely, no teda spíš to, co bylo pod nimi. Je to patrno i s foto ve fotogalerii.
 
HODNOCENÍ SOUTĚŽE
 

Bylo málo mančaftů a to jen čtyři mužské a jeden ženský, ale zase byla docela legrace. Příjemné zpestření od PHL. Občerstvení bylo dobré, ale tu 10° Nektar bych příště vyměnil za „jerenáctku“, aby se nám to nemíchalo. Blbý bylo ještě to, že jsme jeli auty a nemohli posedět. Snad se příští rok polepšíme. A co nás samozřejmě potěšilo nejvíc, byl pohár za první místo, putovní džbán na 24 piv a malej soudek Gambáče. A to docela de, ne.

 

Fotogalerie a výsledky

 

Náhledy fotografií ze složky Velkohydčický savec 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét