Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlov Návesního rybníka - Dolejšáku 2008

3. 11. 2008

V sobotu 1. 11. 2008 proběhl v naší vsi dlouho očekávaný výlov Návesního rybníku, který všichni znají pod názvem Dolejšák. Jeho vypuštění spojené s výlovem, proběhlo po dlouhých 28 letech a  to z důvodu plánované opravy hráze a výměny kaberny. 

Tento nelehký úkol si na starost vzali místní hasiči, kteří spoléhali i na pomoc ze strany obyvatel obce. S postupným vypouštěním rybníka se začalo již od středy. Jelikož byla kaberna zanesená větvemi byl s upouštěním  trochu problém, který se spolehlivě vyřešil až v páteční podvečer. Pro tuto akci jsme měli z Tchořovických sádek zapůjčenou loď a vlek s káděmi, kde se dají po delší čas uchovat ryby. My jsme je využili předevěím pro rybí potěr, který se nám do rybníka na jaře navrátí zpět a také pro čtyři sumce, které se povedlo vylovit. Ty budou rovněž navráceni. V sobotu se začalo s výlovem již od rána. Na místě bylo připraveno i občerstvení. Klobásy s pivem dodal Luďa Four a obé bylo výborné. O grog s čajem se starala Evička Chalušů. A grog od ní opravdu zahřál. Ve správné chvíli byla na vodu vypuštěna loď, jejíž osádku tvořil Fanda Chaluš s Vencou Kordou. Ti na svá bedra vzali obtížný a únavný úkol v podobě vylovení veškerých ryb a jejich zdárného dopravení do přístaviště. Hned od prvního okamžiku bylo jasné, že nás úlovek opravdu nezklame. Na břeh se nám dostávali jen ryby, které měli více jak 50 cm. Zkušenými rybáři na břehu, mně bylo objasněno, že se jedná o Tolstolobiky, jednoho Amura a nejsem si jist jestli byl i nějaký kapr. Jako zlatý hřeb pak byli vytaženi i čtyři sumci, z nichž dva měřili kolem 130 cm.

Všem, kteří se na výlovu podíleli je třeba poděkovat. Myslím si, že se jednalo o velmi vydařenou akci. Pozitivním zjištěním určitě je, že se přišlo podívat i mnoho domorodců.

Do fotogalerie postupně přidávám fotografie, které mně byly zaslány na můj e - mail: jin.jan@seznam.cz . Z kapacitních důvodů a z určité duplicity (všichni jsme fotili to samé), přidávám vždy jen několik od každého. Níže budou uvedena i sestříháná videa z výlovu. Pokud by měl ještě někdo zájem o publikování svého výtvoru může mě kontaktovat a já jej zveřejním. Za zaslané materïály vám děkuji.

 

Video zaslal Václav Ploc

 

 

 

Fotogalerie Petra Horská

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét